Yaşam

“Bir Toprak Şairi Rıfat Ilgaz” Mudanya’da Sahnelendi

Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara Birlik Tiyatrosu oyuncularının “Bir Toprak Şairi Rıfat Ilgaz” adlı oyunu Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluştu.

Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara Birlik Tiyatrosu oyuncularının oynadığı “Bir Toprak Şairi Rıfat Ilgaz” adlı oyun Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Türk edebiyatının değerli yazarı Rıfat Ilgaz’ın 1919 yılındaki çocukluk yıllarından başlayarak yaşam öyküsünün anlatıldığı oyun seyircilerden büyük alkış aldı. Gül Göker’in yazıp yönettiği oyunda tiyatroseverler, Rıfat Ilgaz ve Türkiye’nin değerli yazarlarının bilinmeyen yönleriyle buluştu. Sinemanın imkanları kullanılarak sahnelenen oyunun müziklerini Ekrem Ataer yaptı.

UĞUR MUMCU VE SANAL ŞEHİTLER UNUTULMADI

24 Ocak 1993’te Ankara’da düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu ve olayda devrim şehitleri unutulmadı. Oyunun sonunda yönetmen Gül Göker’e ve oyunculara çiçek vererek teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Adalet ve demokrasi yolunda şehit olan araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün yıl dönümünde rahmetle anıyorum. hain bir saldırı sonucu katledilmesi, saygı ve özlemle. Adı ilk verilen kültür merkezi olan Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde bu akşam onun savunduğu değerlerin savunucusu olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Demokrasi, adalet, laik ve aydınlık bir Türkiye için mücadele eden aydınlarımızı unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

kesanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu