Haber

Belediyelerden deprem bölgesine destek (2)

Kahramanmaraş’ta depremlerin yaşandığı 6 Şubat’ın ilk saatlerinden itibaren tüm kurum ve kuruluşlar gibi belediyeler de bölge illere yardım ulaştırmak için çalışmalara başladı.

Depremden etkilenen şehirlere arama kurtarma ekipleri ve iş makineleri yönlendiren belediyeler, AFAD koordinasyonunda barınma, gıda ve giyecek, altyapı ve temizlik alanlarındaki çalışmalarını acil ihtiyaçların karşılanmasının ardından sürdürüyor.

GİRESUN

Giresun Belediyesi deprem bölgelerine 34 yardım aracı ve 78 işçi gönderdi.

Arama kurtarma çalışmalarına da katılan belediye, Adıyaman başta olmak üzere bölgede enkaz kaldırma ve temizlik işleri, cenaze işlemleri ve aşevi gibi beslenme destek hizmetlerine altlık oluşturuyor.

Dereli Belediyesi tarafından 10 tır yardım gönderilirken, 1 cenaze aracı ve 3 işçi bölgede görev yaptı.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Belediyesi’nin 46 çalışanı ve 13 aracı depremin olduğu ilk günden bu yana bölgede görev yaptı. 10 TIR ve yardım malzemeleri yüklü 8 tır da depremzedelere teslim edildi. Belediye çalışanı yardım, çevre temizliği ve altyapı çalışmalarına katkıda bulundu.

HAKKARI

Hakkari Belediyesi deprem bölgesine 10 kişilik 80 yalıtımlı çadır, 3 insani yardım kamyonu, 2 iş makinesi ve 16 işçi gönderdi.

Yüksekova Belediyesi ise iş makinesi, kamyon ve cenaze araçları, 4 mühendis ve şoför, 35 tabut ve 10 top kefen gönderirken, işçinin topladığı 100 bin liralık nakit yardım AFAD hesabına aktarıldı.

Şemdinli Belediyesi de deprem bölgesine 12 işçi, 6 istekli berber ve kuaför, 8 tır gıda ve yaşam malzemesi, otobüs, minibüs ve tır gönderdi.

Çukurca Belediyesi bölgeye insani yardım tırları ve teknik ekipler gönderdi.

HATAY

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ana hizmet binaları ile İtfaiye Daire Başkanlığı binalarının yıkılmasına ve çok sayıda binanın kullanılamaz hale gelmesine, 109 çalışanın hayatını kaybetmesine ve çok sayıda işçinin yaralanmasına rağmen sahip olduğu kaynaklarla depremzedeler için çalışıyor.

ISPARTA

Isparta Belediyesi bölgeye 59 iş makinesi, arama kurtarma aracı, 15 kamyon, 4 itfaiye aracı, 4 cenaze aracı, portatif benzin istasyonu, 3 ambulans, engelli taşıma aracı, çöp kamyonu ve 2 yol süpürme aracı sevk etti. Toplanan 36 tır yardım malzemesi ve 6 jeneratör depremzedelere teslim edildi.

İlçe belediyelerinden de yardım malzemeleri gönderildi.

MERSİN

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen 11 ile 514 itfaiye ve takviye ekip, 208 araç, 8 jeneratör ve iş makinesi gönderdi.

Depremzedelere 120 bin ekmek ve 20 TIR su da ulaştıran belediye ekipleri, 22 Şubat’a kadar 629 bin 445 kahvaltı, yemek ve çorba dağıttı.

Hatay’da 300 aile için çadır kuran belediyenin Adıyaman’da sahra hastanesi, sosyal ve sağlık tesisleri bulunuyor. spor670 konteynerin olacağı, tarlaları ile fidanlık olan şehrin inşaatına başlandı.

Belediye sağlık ekipleri 4 bin 753 muayene, manevi takviye, diş ve ağız sağlığı ile bireysel bakım hizmeti verdi.

Mezitli, Yenişehir, Toros, Akdeniz, Faziletli, Silifke, Tarsus ve Gülnar belediyeleri de yardım gönderdi.

İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yardım koridoru ile bugüne kadar yaklaşık 300 tır ve tır, 3 uçak, 3 gemi, 5 otobüs kargosu ile insani yardım malzemelerini ulaştırdı. Bölgede görev yapan işçi sayısı bine yaklaştı.

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Adıyaman’da toplam 282 konutluk konteyner kent kurulumunu yürüten belediye, Hatay’da sahra hastanesi kurdu.

Belediyenin “Mera İzmir” projesinde yer alan üreticiler depremzedelere 111 küçükbaş ve bir büyükbaş hayvan bağışlarken, İzmir’de çocuklara süt dağıtımı bölgede hayata geçti.

Konak Belediyesi, ihtiyaç malzemelerini taşıyan 16 TIR’ı gönderirken, Kahramanmaraş’ta 250 kişilik çadırkent kurma kararını açıkladı, 95 işçi gönderdi.

Balçova Belediyesi 15 TIR, 12 konteyner, Çeşme Belediyesi 10 tır yardım malzemesi gönderdi.

20 tır yardım malzemesi ve arama kurtarma grubu gönderen Buca Belediyesi, Hatay Hassa’da 5 bin kişilik portatif mutfak oluşturdu.

Karşıyaka Belediyesi ayrıca 23 tır, 21 tır, 8 kamyonet, 3 otobüs, yardım malzemesi, 1 arama kurtarma aracı, 1 tır ve 45 işçiyi teslim etti. Günde 200 öğün sıcak yemek veriyor.

Bornova Belediyesi 17 tır yardım malzemesi, 2 bin 500 çadır, seyyar tuvalet ve mutfak gönderdi. İş makineleri, arazi araçları, ambulanslar, kırma ve kesme ekipmanları ile 40 işçi de bölgeye sevk edildi.

Bayraklı Belediyesi 18 kişilik arama kurtarma görevlisi ve 4 kişiden oluşan sağlık ekibini ambulansla bölgeye sevk etti. Ayrıca 209 çadır ve 25 tırlık yardım malzemesi gönderdi.

Menemen Belediyesi 25 tır, 4 tır insani yardım malzemesi ve 2 jeneratör gönderirken, Menemen Arama Kurtarma Grubu (MAKUR) ilk gün yola çıktı.

Kınık Belediyesi, bölgeye ısıtıcı yüklü 49 tır, 12 adet seyyar tuvalet ve banyo ile insani yardım ulaştırdı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kentteki çalışmalara zemin hazırladı. 154 araç ve 589 işçi ile temizlik hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, 325 araç ve 595 personel ile su hizmetinin verilmesi için çalıştı, çadır ve konteyner kent altyapısını kurdu.

Günde 15 bin kişiye sıcak yemek hazırlanırken, 90 bin ekmek üretiliyor. Fırınlara 140 ton un desteği sağlandı.

Arama kurtarma ekiplerinin barınma ve yemek ihtiyaçlarını belediye karşıladı. 30 araç ve 40 çalışanıyla hafriyatı şehir dışına çıkarmaya çalışıyor. 70 araç ve 140 çalışanı ile 15 sinirle ücretsiz ulaşım gerçekleştirmektedir.

Çadır kentlere ve konteyner kentlere 35 araç ve 85 çalışanı ile depremzedeler için farklı noktalardaki taziye evlerine duş ve çamaşırhane ile altyapı ve üstyapı desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 20 bin kişiye 1000 lira sosyal yardımda bulunarak, 58 araç ve 140 çalışanı ile defin ve mezarlık işlemleri. .

Vatandaşa 800 ton odun ve 150 ton kömür sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 6 araç ve 26 çalışanıyla sokak hayvanlarına barınak ve mama yardımı yaptı.

Öte yandan Büyükşehir İtfaiyesi enkaz altında kalan 706 kişiyi kurtardı.

KARS

Göreve başlayan Kars Belediyesi, arama kurtarma, yardım, itfaiye, temizlik çalışmaları ve hasar tespit çalışmaları için bölgeye 40 işçi ile 6 iş makinesi ve aracı gönderdi.

Ayrıca belediye tarafından deprem bölgesine temel gıda, hijyen malzemeleri, tekstil ve giyim eşyası ile ısıtıcı, fener, kefen ve benzeri yardım malzemeleri ulaştırıldı.

KASTAMONU

Kastamonu Belediyesi 7 tır, 10 tır, 2 kamyonet ve 3 minibüse yardım ulaştırdı. Yardımın ortasında soba, yakacak, hijyen malzemeleri ve giysiler yer aldı.

Belediye de bölgeye destek için 2 su deposu, 4 arama kurtarma aracı, 1 itfaiye aracı ve 2 su tankeri gönderdi. Kastamonu ve Taşköprü belediyelerinden 24 arama kurtarma ve 60 işçi gönderildi.

KAYSERİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 639 işçi, 171 araç, 128 iş makinesi, jeneratör, kompresör, kırıcı ve kesiciden oluşan 48 malzeme, 3 karavan, 15 konteyner, 8 cenaze yıkama aracı, ulaşım aracı, 5 seyyar mutfak, ilaçlama aracı, 2 yol süpürücüler ve 3 akaryakıt tankeri gönderdi.

İlçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla afet bölgesine 1000’in üzerinde TIR yardım malzemesi ulaştırıldı.

Kahramanmaraş’ta Karacasu Kesintisiz Konaklama Merkezi’nde 117 aile için konteyner kent kuruldu. Mühendislerden oluşan 6 araçlık teknik destek ekibi bölgeye gitti.

Hatay İskenderun Limanı’nda çıkan yangına İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hem arama kurtarma çalışmalarına katıldı hem de müdahale etti.

5 portatif mutfak ve çok sayıda aşçı tarafından günlük 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtılıyor.

Kocasinan Belediyesi 312 işçi, 48 iş makinesi, 36 kamyonet, 15 otobüs, 6 portatif aşevi, 10 jeneratör, 20 çadır ve 20 konteyner temin etti. Belediye aşevlerinde günde üç öğün yemek verilir. 20 temizlik aracı ve 300’e yakın çöp konteynırı ile temizlik yapıldı.

Melikgazi, Talas ve Hacılar belediyeleri de deprem bölgesini işçi, iş makinesi ve yardım malzemeleriyle güçlendirdi.

KIRKLARELİ

Kırklareli Belediyesi’nden itfaiye, kazıcı ve 33 belediye çalışanı deprem bölgelerine sevk edildi.

İlk yardım TIR’ının yanı sıra vatandaşların da desteğiyle gıda, hijyen malzemeleri, giysi, ısıtıcı ve yatakların yanı sıra portatif mutfak aracı, engelli minibüsü, seyyar tuvalet ile 40 TIR sevk edildi.

Lüleburgaz’dan 20 yardım tırı, 50 çadır, 7 personel ve 3 araç; Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Pınarhisar ve Pehlivanköy ilçe belediyelerinden afetzedelere yardım malzemesi ulaştırıldı.

KIRŞEHİR

Kırşehir Belediyesi Adıyaman’a 8 araç, insani yardım taşıyan 9 tır, 250 battaniye, 50 soba ve soba, 5 işçi, Gaziantep’e 5 araç, insani yardım taşıyan 5 tır, 50 kalorifer ve soba, 50 hijyen malzemesi ve 3 personel, 13 araç , Hatay’a 12 tır, 2 konteyner hijyen malzemesi ve 18 işçi, Kahramanmaraş’a 19 araç, insani yardım taşıyan 18 tır, 500 battaniye, 50 kalorifer ve soba, 4 jeneratör ve 15 personel, 4 araç Malatya’ya, 4 tır insani yardım gönderdi. yardım taşıyan 500 battaniye, 50 ısıtıcı ve soba, 25 çadır ve hijyen malzemesi, Osmaniye’ye 1 araç, insani yardım taşıyan 1 tır ve 2 personel, Şanlıurfa’ya 1 araç, insani yardım ve hijyen malzemesi taşıyan 1 tır. .

Ayrıca Kırşehir Belediyesi, enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları için Kahramanmaraş Pazarcık’a 4 personel ve bir su pompası, kombine araç, Hatay’a 1 minibüs ve 3 işçi teslim etti.

Kaman Belediyesi ise 10 işçi, kova, itfaiye aracı ve binek otomobil gönderdi.

KOCAELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde arama kurtarma, çadırkent ve sahra hastanesi, altyapı ve salgın hastalıkların önlenmesi konularında 706 işçiyle çalıştı.

Her gün 10 bin sıcak yemek verilirken, bunun 5 bini kahvaltıda veriliyor. Kahramanmaraş ve Hatay’da 700 bin kişiye çorba, 382 bin hazır yemek, 200 bin ekmek, 200 bin tortilla, 72 bin sıcak yemek ve 30 bin içme suyu ikram etti. Hatay’ın Defne ilçesinde 1 çadırkent, 1 sahra hastanesi ve 1 kalıcı mutfak meclisi düzenlendi. Çocuklar için küçük bir futbol sahası hazırlandı.

İzmit Belediyesi, Hatay Defne ilçesinde kurdukları aşevinde günde 10 bin kişiye sıcak yemek pişirmenin yanı sıra ikinci aşevini de Kahramanmaraş’ta kuruyor.

Gebze Belediyesi, Hatay’ın Defne ilçesinde 400 personel ve 90 araç kapasitesiyle hizmet veriyor. Belediye grupları, sıcak çorba ve yemek başta olmak üzere sterilizasyon için temizlik ve ilaçlama çalışmalarını yürütüyor.

KONYA

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile birlikte 793 araç, 2 bin 844 personel, 134 jeneratör ve 760 projektör ile ilk günden itibaren Hatay’da devreye girdi. Konteyner şehir kurulumu, arama kurtarma, su temini, seyyar mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme gibi alanlarda çalışmaktadır.

Büyükşehir Belediyesi Hatay’da her gün 23 bin civarında ekmek üretiyor. Portatif mutfakları ile 16 bin depremzedeye yemek dağıtıyor.

Hatay’a ilçe belediyeleri ve 600 yardım TIR’ı gönderildi. Bunun dışında Büyükşehir Belediyesi 50 tır un, 10 tır besi ve süt yemi, 10 ton köpek maması sevk etti.

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) ekipleri, Hatay’da hasar gören hudutları onarıyor, çadırkentlere su depoları yerleştiriyor, 41 farklı noktada 100’den fazla kabinle seyyar tuvalet hizmeti veriyor.

Karaçay İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde de bakım ve dezenfeksiyon çalışması yapan gruplar, Hatay’ın su sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve ilçe belediyeleri de AFAD koordinasyonunda Hatay’da konteyner kent kuruyor. Belirlenen ilk noktada altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlandı ve konteynerler yerleştirilmeye başlandı. İkinci noktada ise altyapı çalışmaları devam ediyor.

İlk etapta 487 konteyner ile oluşturulacak kesintili yerleşim alanları, ikinci etapta 1000 konteynere çıkarılacak.

Ereğli Belediyesi ise bölgeye yardım kamyonu, araç, ekipman ve 50 kişilik kurtarma ekibi gönderdi.

Hüyük Belediyesi, portatif mutfak ve istekli 5 arama kurtarma ekibiyle toplam 20 işçiyi Adıyaman’a gönderdi. Halen temizlik ve diğer çalışmaları yürütmektedir.

KÜTAHYA

Kütahya Belediyesi deprem bölgesine 177 işçi, 40 iş makinesi, ulaşım destek aracı ve 33 yardım TIR’ı gönderdi.

Tavşanlı Belediyesi 31 işçi, 19 araç, 156 yardım tırı, Simav Belediyesi 10 işçi, 51 yardım tırı ve 5 araçla bölgeye destek sağladı.

MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 173 ekiple 428 vatandaşı enkazdan sağ çıkardı.

45 sosyal tesisini 80 bin depremzedenin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, 25 noktada yemek üretti, günde 110 bin ekmek ve 600 bin tabak yemek üretti.

749 araç ve iş makinesiyle sahada çalışan ekipler, 22 çadırkentte tuvalet ve banyo kurdu.

Konteyner ve çadırkentlerin altyapı temaslarını sürdüren gruplar, 920 kanal açma işlemi yaptı, 310 kuyu çekti, 140 kazılan faya müdahale etti.

Afete karışan tüm kurum ve kuruluşlara lojistik destek sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, akaryakıt ikmali başta olmak üzere tüm tesislerini hazır ve kullanılabilir hale getirdi.

Ekipler, sarsıntıdan etkilenen evcil ve sokak hayvanlarını tedavi etti.

MANİSA

Manisa Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde iş makineleri ve portatif mutfaklar dahil olmak üzere toplam 344 işçi ve 124 araç görevlendirdi. Bölgede günlük 1000 kişiye sıcak yemek dağıtan belediye ekipleri, 25 arazi aracıyla gıda ve tıbbi malzeme dağıtımı yapıyor. Malatya’nın kırsal kesimlerine tankerlerle içme ve kullanma suyu sağlayan gruplar, Pazarcık ilçesinin içme suyu altyapısının bakım ve onarımını yapıyor.

Yardım tırlarının yanı sıra salgın hastalıklara karşı ilaçlama, depremzedelere otobüs desteği, seyyar tuvalet, üreticiye 50 ton küçükbaş yem dağıtımı ve sokak hayvanlarının beslenmesi konularında bölge illerinde çalışmalar sürüyor.

Demirci ilçesi de bölgeye 5 bin 135 battaniye, 6 bin metrekare halı, 415 seccade, 75 odun sobası, 45 katalitik soba, 80 elektrikli ısıtıcı, kışlık giysi ve temiz eşya gönderdi. Ayrıca Hatay Narlıca’da aşevi kuran belediye, 6 bin kişiye yemek veriyor.

Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 42 işçi, 5 araçla deprem bölgesinde yaptıkları arama kurtarma çalışmasıyla 17 kişiyi kurtardı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, 7 adet damperli kamyon, 33 adet kamyonet, 8 adet nakliye aracı, 14 adet ekskavatör, dozer, seyyar aşevi, 3 adet akaryakıt deposu, 6 adet minibüs, 2 adet seyyar kurtarma aracı, 6 adet itfaiye aracı, 3 adet binek araç ve 323 çalışan Gaziantep ve Adıyaman’a gönderdi. Ayrıca 5 tır ile 130 bin ekmek, 10 tır içme suyu, 1500 battaniye ve 100 fener gönderildi.

Merkez Artuklu Belediyesi tarafından 10 tır yardım gönderildi ve bölgede kurulan aşevinde günde 1000 kişiye günde 3 öğün yemek ikram edildi. Adıyaman’a gönderilen 60 işçi ve 20 iş makinesi ile enkaz kaldırma ve temizlik çalışması yapıldı.

Kızıltepe Belediyesi 276 TIR, 21 tır, 15 transit minibüs ve 2 kamyoneti afet bölgesine yönlendirdi.

MUĞLA

Muğla Büyükşehir Belediyesi 274 işçi ve 90 araçla sahada çalışıyor. Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’a gönderilen personel çalışmalarını sürdürüyor.

Çadır, soba, odun, gıda kolisi, teneke, ceset torbası, tabut, kefen ve tıbbi malzeme yardımları ihtiyaç duyuldukça devam ediyor. Seyyar mutfak araçları ikramları ulaştırır.

Hatay’da içme suyu takviyesi yapan gruplar, İskenderun Limanı’ndaki yangın söndürme çalışmalarına da destek verdi.

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi’nin çalışmalarıyla AFAD aracılığıyla 23 bin 132 kişi deprem bölgesine yardımda bulundu. 212 tır da ilçeden deprem bölgesine yardım malzemesi getirdi. 29 konteyner, 77 çadır, 6 portatif mutfak, 12 idari konteyner, 4 idari çadır, 2 sınıf anaokulu, 12 seyyar tuvalet, 4 duş, 1 doktor, 1 eczane, 1 veteriner, 58 işçi Hatay’ın Arsuz ilçesi. Araç 25’te gönderildi.

Menteşe Belediyesi tarafından deprem bölgesine 11 işçi, 1 kamyon, 1 ekskavatör, 2 öncü araç, 1 cenaze aracı, 1 yağmurlama ve 4 kamyon ile enkaz kaldırma çalışmaları yapılıyor.

Marmaris Belediyesi, AFAD’a 2, Kahramanmaraş’a 2 ve Malatya’ya 1 tır teslim etti.

Adıyaman’da 27 ton, Malatya’da 25 ton, Elbistan’da 27 ton ve Nurhak’ta 15 ton olmak üzere toplam 95 ton odun, ekipler tarafından tırlarla taşındı.

Belediye ayrıca Gaziantep’e 2 iş makinesi, 1 su tankeri, 1 çöp kamyonu, 9 kişilik temizlik ekibi, Kahramanmaraş’a 8 kişilik mimar-mühendis grubu gönderdi. Belediyeden 35 işçi de çeşitli görevlerde yer aldı.

Fethiye ilçesinde 5 noktada toplanan yardımlar, 34 TIR ile bölgeye sevk edildi. Fethiye Belediyesi aşevinden 120 depremzedeye ikramlara başlandı.

MUŞ

Muş Belediyesi, depremin ilk gününden itibaren bölgeye 10 TIR’lık yardım malzemesi gönderdi.

Deprem bölgelerine giden 6 arama kurtarma grubu enkazda görev aldı. 7 inşaat mühendisi hasar tespiti için bölgeye gitti.

Muş Belediyesi’nden 76 işçi, 10 iş makinesi, 3 su tankeri, 3 paket ve 1 yemek aracı bölgeye gönderilirken, 7 bin 500 litre akaryakıt ve 280 bin ekmek desteği sağlandı.

Malazgirt, Bulanık, Hasköy, Varto ve Korkut belediyeleri de altyapı çalışmalarına destek için yaklaşık 30 TIR, onlarca iş makinesi, cenaze ve itfaiye aracı ile işçi gönderdi.

Depremzedelerin ısınması için bölgeye 6 tır odun da gönderildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir Belediyesi, 2 arama kurtarma aracıyla 14 itfaiyeciyi Kahramanmaraş’a gönderdi.

Görevde bulunan itfaiye personelinin yanı sıra su ve kanalizasyon arızalarının giderilmesi için 6 işçi ve hasar tespit çalışmalarına destek için belediye tarafından Kahramanmaraş’a 5 personel daha gönderildi.

Ayrıca Hatay’a 5 iş makinesi, 2 hafriyat kamyonu, 4 temizlik ve 2 cenaze taşıma aracı, 2 seyyar tuvalet, 50 konteyner ve 30 temizlik personeli, Gaziantep’e 2 cenaze taşıma aracı gönderildi.

Öte yandan, deprem bölgesine gıda, su ve temel ihtiyaç malzemeleri taşıyan 21 yardım TIR’ını sevk eden belediye, atölyelerinde ürettiği çeşitli giysi ve malzemeleri bölgeye sevk etmeye devam ediyor.

Nevşehir’in ilçe belediyeleri de deprem bölgesindeki çalışmaları işçi ve iş makineleriyle takviye etti.

NİĞDE

Niğde Belediyesi, yardım kampanyasında toplanan 85 tır gıda yardımı, 12 cenaze aracı, 5 iş makinesi, 15 arama kurtarma aracı, 6 kamyon ve kamyonet, 4 itfaiye aracı, 16 otobüs, minibüs, seyyar aşevleri, 2 su tankeri , portatif gasilhane, 20 jeneratör ve 50 çadırı bölgeye teslim etti.

Ayrıca 8 bin 500 battaniye, 10 bin ısıtıcı, 500 uyku seti, 65 bin giyim yardımı, 50 bin çocuk bezi, gıda, hijyen malzemesi ve çamaşır, 5 konteyner, 15 kişilik duşakabin, lavabo gönderen belediyenin 150 çalışanı ve tuvaletler, bölgede görev yapıyor.

Bor Belediyesi bölgeye 36 tır yardım malzemesi, 42 konteyner, cenaze yıkama ve taşıma aracı, hafriyat makinesi, 2 tır, 3 minibüs ve 15 işçi gönderdi.

Çiftlik Belediyesi 6 tır gıda yardımı, battaniye, ısıtıcı, odun, kömür ve soba gönderdi. Belediye, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep Nurdağı’na 1 TIR, 2 konteyner, 2 seyyar tuvalet, 1 kamyonet teslim etti.

ORDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, depremlerin olduğu ilk günden bu yana 221 araçla bölgeye 284 personel gönderdi. Vatandaşların desteğiyle toplanan yardımlar 22 TIR ile deprem bölgesine ulaştırıldı.

İl merkezindeki Altınordu Belediyesi bölgeye 20’si arama kurtarma olmak üzere 278 işçi, 110 iş makinesi ve aracı gönderdi. Ayrıca 28 tır gıda ve giyecek, 15 tır akaryakıt malzemesi temin edildi.

Fatsa Belediyesi, depremden etkilenen illere 38 yardım tırı, 6 konteyner konut, 21 iş makinesi ve 35 çalışan gönderdi. Ünye Belediyesi de yardım malzemeleriyle birlikte 26 TIR ile çok sayıda aracı bölgeye ulaştırdı.

RİZE

Rize Belediyesi, deprem bölgesinde 109 işçi ve 32 servis aracıyla arama kurtarma, enkaz kaldırma, temizlik, cenaze hizmetleri ve ilaçlama hizmetlerini sürdürüyor. Ayrıca bölgeye 19 yardım tırı, 16 tır, 1 minibüs ve 2 otobüs de yardım ve lojistik ekipmanlarıyla birlikte gönderildi.

Hatay Kırıkhan’da belediyenin atölyesinde kurulan ve yatakları, ısınma araç-gereçleri ve diğer ihtiyaç malzemeleri ile 200 çadırdan oluşan çadırkentin heyeti tamamlandı.

Çayeli Belediyesi, depremin ilk gününden bu yana Gaziantep, Osmaniye ve Hatay’a 18 işçi, 9 araç ve iş makinesi göndererek, toplanan 10 tır yardım malzemesi, 15 tır odun ve diğer ihtiyaçları teslim etti.

Ardeşen Belediyesi ve Kaymakamlık öncülüğünde depremin ilk gününden bu yana bölgede 632 gönüllü işçi ve 162 araç, 1 seyyar mutfak hizmet verdi. Belediye ve ilçe tarafından sağlanan yardım ve teçhizatın yüklü olduğu 40 tır ve 70 çadır bölgeye sevk edildi.

SAKARYA

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman ve İskenderun’da toplam 550 konteynerle şehirler kuruyor. Bölgeye 200’den fazla insani yardım tırı gönderen belediye, 500’den fazla personel ve 200’den fazla araç, portatif aşevi, çay, su dağıtım ve 1 Portatif Afet Uyum Kamyonu ile çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaali Belediyesi 11 tır insani yardım, 3 tır odun, 1 tır su, Serdivan Belediyesi 23 tır insani yardım, 4 tır akaryakıt, Akyazı Belediyesi 12 tır, 10 tır ve 2 otobüs insani yaşam malzemesi, 5 tır insani yardım malzemesi ulaştırdı. su, 40 tır odun ve Adapazarı Belediyesi 53 TIR yardım gönderirken, söz konusu belediyeler de işçi ve iş makinelerinin yardımıyla depremzedelerin yardımına koştu.

(sürecek)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu